Schomblatt'l: Unterschied zwischen den Versionen

Aus Landschaftsgeschichten
Zur Navigation springen Zur Suche springen
K
K
Zeile 4: Zeile 4:
 
Friaha' hot ma de in Winta' oft g'mocht,
 
Friaha' hot ma de in Winta' oft g'mocht,
 
dass ma s', waun vü' Oa'wat woa', schau' hot g'hobt.
 
dass ma s', waun vü' Oa'wat woa', schau' hot g'hobt.
Mia hot de Schornblatt'l daun 'brocha',
+
Mia hot de Schomblatt'l daun 'brocha',
 
fünf moi' fünf woa'n de Breck'l nocha'
 
fünf moi' fünf woa'n de Breck'l nocha'
 
und hot, 'boi' ma s' braucht hot daun,
 
und hot, 'boi' ma s' braucht hot daun,
Zeile 17: Zeile 17:
  
 
== Zusatzinfos ==
 
== Zusatzinfos ==
* Schornblattl = aus Teig gebackene Fladen, wurde früher auf Vorrat gebacken
+
* Schomblattl = aus Teig gebackene Fladen, wurde früher auf Vorrat gebacken (in Nordbayern Schornblattl genannt)
 
* ausg'woi'kt = mit dem Nudelwalker fein gewalkt
 
* ausg'woi'kt = mit dem Nudelwalker fein gewalkt
 
* Reah'n = Ofenrohr
 
* Reah'n = Ofenrohr

Version vom 3. März 2021, 10:16 Uhr

An Nud'ltoag muass ma mit Wossa' mocha',
ausg'woi'kt und in da' Reah'n ba 200 Grad au'bocha'.
Friaha' hot ma de in Winta' oft g'mocht,
dass ma s', waun vü' Oa'wat woa', schau' hot g'hobt.
Mia hot de Schomblatt'l daun 'brocha',
fünf moi' fünf woa'n de Breck'l nocha'
und hot, 'boi' ma s' braucht hot daun,
in Soi'zwossa' 10 Minut'n kocha' tau',
hot s' daun g'schwenkt in schweinan' Schmoi'z
und g'stockt mit a poa Oa', dass 's a' au'hoi't'.
So woa' in a' Viert'l Stund' a guat's Ess'n banaund',
und ba da Oa'wat woa' ma wieda' z'saum'.
Mit an grean' Solot dazua
hot ma za Ess'n grod g'mua'!

Zusatzinfos

  • Schomblattl = aus Teig gebackene Fladen, wurde früher auf Vorrat gebacken (in Nordbayern Schornblattl genannt)
  • ausg'woi'kt = mit dem Nudelwalker fein gewalkt
  • Reah'n = Ofenrohr
  • Oa'wat = Arbeit
  • 'boi' = sobald
  • Schmoi'z = Schmalz
  • g'stockt mit Oa' = mit darübergeschlagenen Eiern stocken lassen
  • 's a' au'hoi't' = "es auch anhält", es auch sättigt
  • g'mua' = genug

Quellen