Brotsupp'n

Aus Landschaftsgeschichten
Version vom 8. März 2022, 11:45 Uhr von Christof K (Diskussion | Beiträge)
(Unterschied) ← Nächstältere Version | Aktuelle Version (Unterschied) | Nächstjüngere Version → (Unterschied)
Zur Navigation springen Zur Suche springen

Host du amoi' z' vü' Brot,
weu' 's hoi't hoa't 'woa'n is' grod,
so hot ma daun an Faund
und a Supp'n a' daun schaun'.
In a' Supp'ntölla' schneid't ma daun des Brot,
dünn, 'boi' ma de Supp'n hoaß g'mocht hot.
Wü' ma daun goa' a Spezialität,
des kau' ma mocha' mit wen'g Gö'd.
An Zwüfi' in an Rein'l rest'n
und Grammi' dazua, des is' aum best'n.
Probier 's amoi' und nimm da' Zeit,
wiast seg'n: des is' a Gaumenfreid'.
Und i' sog das grod,
so va'wiast ma a' koa' oi'tbocha's Brot!

Zusatzinfos

  • Faund = Fond, Suppengrundlage, Grundbrühe
  • 'boi' = sobald
  • va'wiast = wirft weg
  • oi'tbocha's = altbackenes, hart gewordenes

Quellen

Hans Pichler, Hofedl